Elektrikli Bisiklette Hız Nasıl Arttırılır?

Yazar: Salih AKBIYIK Tarih: 20:33 Kategori: Yorum: Yorum Yap

Elektrikli Bisiklette Hız Nasıl Arttırılır?

Hız Nasıl ArttırılırTürkiye’de satılan elektrikli bisikletlerin maksimum hızları saatte 25 km. Bu hız şehir içinde bir yerden bir yere gitmek için yeterli olabilir ama kullanıcılar bir süre sonra bu hızın yeterli olmadığını düşünüyor ve elektrikli bisikletin hızını artırma yöntemleri aramaya başlıyor. Aslında bu hızı artırmanın çok basit bir yolu var…
Hız Nasıl Arttırılır
Türkiye’de satılan elektrikli bisikletlerin maksimum hızları saatte 25km. Bu hız şehir içinde bir yerden bir yere gitmek için yeterli olabilir ama kullanıcılar bir süre sonra bu hızın yeterli olmadığını düşünüyor ve elektrikli bisikletin hızını artırma yöntemleri aramaya başlıyor. Aslında bu hızı artırmanın çok basit bir yolu var…
Elektrikli Bisikletlerde Maksimum Hız Ortalama: 25km/h
Sokaklarda sayısı giderek artan elektrikli bisikletler günlük hayatı çok kolay hale getiriyor. Ticari olarak olmasada kişisel ihtiyaçlardan dolayı yapılan kısa mesafeli yolculuklar için büyük bir çözüm olan elektrikli bisikletlerin hızları da acaba tatminkar mı? Bu konuda firmaların üretikleri elektrikli bisikletlerin hızları genelde saatte 25km. Oldukça yavaş görünen bu hız ara sokaklarda iş görebilir ama trafiğe çıktığınızda sıkıntı yaratabilir. Çünkü trafiğin hızla aktığı bir yolda elektrikli bisiklet ile 25km hızla hareket etmeniz tehlikeli olabilir. Peki bu hız nasıl artırılabilir?

Elektrikli Bisiklet Hız Arttırma Yöntemleri
Elektrikli bisikletlerin bazı modellerinde maksimum hız 25km/h bazılarında ise 40km/h olarak belirtiliyor. Ancak kullanıcıların çoğunun bilmediği bir nokta var o da bu hızı yükseltebileceğiniz. elektriklibisiklet.gen.tr olarak denediğimiz elektrikli bisiklet modelinde bunu nasıl yaptığımızı açıklayalım:
Direksiyonun sağ kolunda gaz verdiğimiz yerin hemen altında (resimde daire içine aldığımız) bir sigorta bulunmakta:
Elektrikli bisiklet hız artırma sigortası
Hız Nasıl Arttırılır
İşte bu sigorta elektrikli bisikletlerde hız kesme emniyetidir. Eğer sigorta yukarıdaki resimdeki gibi kapalı olursa tam gaz verseniz bile maksimum hızınız 25km’yi geçmez. Genelde bisikleti yaşça küçük birine vermek istediğiniz zaman emniyeti elden bırakmamak için kullanabileceğiniz bu hız kesme yöntemini kaldırmak için yine aynı sigortayı aşağıaki resimdeki gibi açık konuma getirmemiz yeterli:
Hız Nasıl Arttırılır
Sigortayı şekildeki gibi açık konuma getirdiğinizde tam gaz verdiğinizde maksimum hızınızın 40km’ye çıktığını göreceksiniz.
Bazı modellerde hız artırmak için kullanılan sigorta yukarıdaki resimlerde görüldüğü gibi direksiyon kolunun hemen altında bulunamayabiliyor. Bazı modellerde koltuğun altında da bulunabilen bu sigorta bazı modellerde çok daha farklı yerlere yerleştirilmiş olabiliyor. Bu konuda elektrikli bisikletinizin üretici firmasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Bazı modellerin maksimum hızı 24km/h’dir ve artırılamıyor. Bu durumda elektrikli bisikletinizi satın almadan önce hız konusunda mutlaka ayrıntılı bilgi edinin.

0 yorum :