Elektrikli Bisikletimin Aküsü Bitmeden Şarj Edebilir Miyim?

Yazar: Salih AKBIYIK Tarih: 20:30 Kategori: Yorum: Yorum Yap

Elektrikli Bisikletimin Aküsü Bitmeden Şarj Edebilir Miyim?

Elektrikli Bisikletin Aküsü Bitmeden Şarj Edebilir Miyim?
Elektrikli bisikletinizin aküsüyle ilgili dikkat etmeniz gereken bir nokta da şarjınızı tamamen bitirip yolda kalmamanızdır. Bu da akü bitmeden ya da bitmeye yakın şart etme gereksinimini ortaya çıkarıyor. Ancak üretici firmalar akünün tam olarak bittiğinde şarj edilmesi gerektiğini söylüyor.

Elektrikli Bisikletin Aküsü Bitmeden Şarj Edebilir Miyim?
Elektrikli bisikletinizin aküsüyle ilgili dikkat etmeniz gereken bir nokta da şarjınızı tamamen bitirip yolda kalmamanızdır. Bu da akü bitmeden ya da bitmeye yakın şart etme gereksinimini ortaya çıkarıyor. Ancak üretici firmalar akünün tam olarak bittiğinde şarj edilmesi gerektiğini söylüyor. Tıpkı eski model cep telefonları gibi şarj tamamen bitmeden şarj ederseniz akünün ömrünü kısaltmış olursunuz. Tam performans için aküyü şarj etmeden önce tamamen bittiğine emin olun. Aküyü tamamen bitirmek için şarj etmeden önce bikaç tur atarak ya da ayaklığı kullanarak arka tekeri havaya kaldırıp gaz pedalını takılı bırakabilirsiniz.

1 yorum :

  1. Akü elemanlarında bir pozitif plaka, bir negatif plaka ve elektrolit sıvısı bulunur.Elektrolit; bu kimyasal reaksiyonun gerçekleştiği sıvı ortamdır.Bir akünün elektroliti; Su(H2O) ve Sülfürik asit’ ten (H2SO4) meydana gelir.
    Şarjlı bir aküde pozitif plakanın aktif maddesi kurşun peroksittir (PbO2), buna kurşun dioksit de denir. .
    Negatif plakanın aktif maddesi ise kurşundur (Pb).
    Elektrolit ise su ve sülfürik asit (H2O + H2SO4 ) karışımıdır.Deşarj olan bir bataryada elektrolit içerisindeki sülfürik asit miktarı azalırken su miktarı ve tam deşarj da ise her iki kutup sülfatlaşır ve tekrar tam randumanlı akım verebilmesi için akü şarjı % 100 bitmeden %85-90 bitmiş iken akü şarj edilmelidir

    YanıtlaSil