Mondial Elektrikli Bisiklet Yedek Parçaları

Yazar: Salih AKBIYIK Tarih: 14:22 Kategori: , , , , , , Yorum: Yorum Yap


tr



Elektrikli bisikletler 1500 lira ile 2500 lira arasında satılan ekonomik ulaşım araçlarıdır. Gerek fiyatları gerek km başına harcadıkları elektrik enerjisi ile dikkatleri üzerine çeken elektrikli bisikletlerin yedek parçalarının fiyatları ne kadar? Sizler için Mondial elektrikli bisiklet modellerinin yedek parça fiyatlarını teker teker araştırdık karşımıza şöyle bir sonuç çıktı:
NOT: Yedek parçaları önem sırasına göre inceledik. Malum elektrikli bisikletlerin ömrü 20 bin ile 25 bin kilometre arasında değişiyor. Elektrikli bisikletiniz bu kilometreye gelene kadar zorunlu olarak değiştirilmesi gereken parçalar ile az ihtimal olsa da değiştirilmesi gereken parçaları ve fiyatlarını ele aldık.

Mondial E-Mon Trans Yedek Parça ve Fiyatları

Akü: Mondial E-Mon Trans'ın aküsünden yaklaşık olarak 7 bin - 8 bin km tam verim alabilirsiniz. Daha sonrasında menzilde ve hız da azalmalar meydana gelir ve motorunuzun performansı azalır. Bu yüzden aküyü değiştirirseniz Akü takımının fiyatı tam olarak 217 lira. Elektrikli bisikletinizin ömrü boyunca 3 kez akü değiştirirseniz bunun size maliyeti 650 lira civarlarında.

Kontrol Ünitesi: Beyin olarak da bilinir. Elektrikli bisikletinizi 25 bin kilometreye getirene kadar en az 1 kez değiştirmeniz gerekebilir. Bunun da size maliyeti 300 lira.

Şarj Cihazı: Akım fazlası ve sık kullanım dolayısıyla akü şarj cihazını da değiştirmeniz gerekebilir. Şarj cihazının fiyatı 100 liradır.

Amortisör Takımı: Elektrikli bisikletinizi yıllarca yıl kullanıp binlerce kilometre yol kat edeceksiniz. Kullanım amacınıza göre değişmekte olup, motorunuzu bir çok bozuk yol ve engebeli alanda kullanacaksınız. Bu yüzden elektrikli bisikletinizi amortisörleri yıpranacak ve ses gelmeye başlayacak. Bu parçayı da 1 kez değiştirirseniz, bunun size maliyeti şöyle olacak arka amortisör takımı 55 lira. Ön amortisör takımı 110 lira. Toplamda 165 lira.

Tekerlekler: Elektrikli bisikletinizin bütün yükünü tekerlekler çeker. Bu yüzden tekerlekler aşınır ve işlevini yerine getiremez. Bunu da 25 bin kilometrede en az 2 kez değiştirmeniz gerekebilir. Bunun da size maliyeti 150 lira.

Far ve diğer aydınlatma parçaları: Elektrikli bisikletinizin diğer önemli parçalarından biri de aydınlatma parçalarıdır. Elektrikli bisikletlerin bu parçaları piyasada zor bulunur ve maliyet olarak pahalıdır. Bu parçaları da 1 kez değiştirirseniz 150 lirayı gözden çıkarmalısınız.

Sonuç: Elektrikli bisikletinizin ömrü boyunca değiştirilmesi gereken parçalarını inceledik ve şu sonuca vardık:
               Mondial E-Mon Trans fiyatı: 2200 lira
               Yedek Parça fiyatı: 1500 + lira
               Yakıt: 25 bin km * 0,005 lira = 125 lira
Toplam= 3825 lira

Yani elektrikli bisikletiniz her şey dahil kilometre başı 15 kuruş yakmış olacak.

0 yorum :